Термінали StarLink прибули в Україну. Ілон Маск: «Завжди будь ласка»

Життя

Термінали StarLink Ілона Маска прибули в Україну.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Перша партія станцій супутникового інтернету StarLink прибула до України! Дякую Ілону Маску та всім партнерам вільної України! Продовжуємо боротьбу на всіх фронтах!», – повідомив міністр.

«You are most welcome («Завжди будь ласка»)», – написав Маск.

Глобальна супутникова система Starlink – проєкт компанії SpaceX Ілона Маска. Його розробку розпочали у 2015 році, тестові прототипи запустили у лютому 2018 року, а перша група з 60 супутників-прототипів була запущена у травні 2019 року. Сумарний обсяг капіталовкладень у проєкт супутникового інтернету Starlink може дійти загалом до $20-30 млрд. Загалом планується запустити 42 000 супутників.

  • Starlink може дуже допомогти Україні в разі можливих проблем з доступом до інтернету через вторгнення Росії. До цього РФ висловлювала серйозну стурбованість щодо Starlink через його стійкість до зовнішнього впливу.
  • Михайло Федоров попросив Ілона Маска надіслати в Україну системи Starlink 27 лютого. Досі сервіси Starlink були недоступними в Україні через порівняно високу вартість за обладнання та абонентське обслуговування – послуга була б не по кишені великій частині населення. Друга причина, через яку сервіси були недоступні в нашій країні, – небажання власника, Ілона Маска, займатися реєстрацією Starlink в Україні.