США ввели нові санкції проти російських олігархів, їхніх родин та рупора Путіна

Влада

США запровадили санкції проти більшої кількості російських олігархів та їхніх родин.

Про це повідомляє пресслужба Білого Дому.

Сполучені Штати також введуть візові обмеження для 19 олігархів і 47 членів їхніх сімей і близьких оточення Путіна.

Під санкції потрапили особи, які збагачуються коштом росіян, просувають своїх близьких на топпосади, а також особи та компанії, які постачають необхідні ресурси для вторгнення Росії в Україну.

Ці особи та члени їхніх родин будуть відключені від фінансової системи США, їхні активи в США будуть заморожені, а їхнє майно буде заблоковано для використання. «Міністерство фінансів поділиться фінансовою розвідкою та іншими доказами, якщо це необхідно, з Міністерством юстиції для підтримки кримінального переслідування та арешту активів», – повідомили у Байдена.

Штати вводять санкції проти найближчого оточення Путіна. Серед них – Алішер Усманов, один з найбагатших людей Росії. Його власність буде заблоковано для використання в США і громадянами США, включаючи його суперяхту, щойно захоплену Німеччиною, і його приватний літак, один з найбільших приватних літаків Росії.

Також під санкції потрапив Дмитрій Пєсков, який як речник Путіна є головним постачальником путінської пропаганди.

Також під санкції потраплять Микола Токарєв, Борис та Аркадій Ротенберг, Сергій Чемезов, Ігор Шувалов, Євген Пригожин та їхні родини.

США додатково вводять санкції проти семи пропагандистських організацій: Фонд стратегічної культури SDN та пов’язані з ним видання «Одна Родина», «Ритм Євразії» та «Журнал Камертон»; SouthFront; SDN InfoRos; Новий східний прогноз; Східний огляд; United World International; і Geopolitical.

Крім того, казначейство визначить 26 осіб із Росії та України, які відіграють ключову роль у цих організаціях, які дозволяють уряду РФ поширювати дезінформацію та виправдовувати діяльність Кремля.

США запровадили додаткові санкції проти РФ, заборонивши американцям вести справи з центробанком Росії, також були запроваджені санкції проти Мінфіну РФ і Фонду національного добробуту.

Європейський Союз опублікував новий санкційний список, до якого потрапили російські олігархи та пропагандисти.

Mastercard та Visa заблокували доступ до платіжної системи російським банкам, що потрапили під санкції ЄС та США.

Як повідомлялось, 27 лютого лідери Європейської комісії, Франції, Німеччини, Італії, Великобританії, Канади та США оголосили про новий потужний набір економічних обмежень проти Росії, який включає відключення російських банків від платіжної системи SWIFT, санкції проти Центробанку РФ та заборону продажу «золотих паспортів» заможним росіянам.

24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабну війну проти України.

О 04:00 президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі.

Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Збройні сили України дають відсіч ворогові.

Російські окупанти вчиняють низку воєнних злочинів на території України. Це обстріли житлових кварталів та об’єктів цивільної інфраструктури, віроломство, мародерство. Це порушення Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде хроніку війни на різних майданчиках:

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa

Хроніку за 24 лютого можна прочитати ТУТ.

Хроніку за 25 лютого можна прочитати ТУТ.

Хроніку за 26 лютого можна прочитати ТУТ.

Хроніку за 27 лютого можна прочитати ТУТ.

Хроніку за 28 лютого можна прочитати ТУТ.

Хроніку за 1 березня можна прочитати ТУТ.

Хроніку за 2 березня можна прочитати ТУТ.