У Криму контрактникам обіцяють зарплату 200 тисяч рублів за участь у війні Росії проти України

Крим

«Військовий комісаріат» окупованого РФ Криму розпочав відбір контрактників для виконання «спеціальних військових завдань» – участі у війні Росії проти України.

Про це повідомляє КП-Крим із посиланням на пункт відбору на військову службу за контрактом.

«Відбір на службу до Збройних сил РФ проводиться з укладанням контракту терміном на півроку. Як уточнили у Військовому комісаріаті Республіки Крим, заробітна плата контрактників, що виконують спеціальні завдання, становитиме близько 200 тис. рублів на місяць. Крім того, солдатам будуть покладені додаткові соцгарантії .

«Для вступу на контрактну службу достатньо пройти термінову службу в армії та відповідати вимогам до проходження військової служби», – зазначили у комісаріаті.

«Стати контрактником може не кожен. Так, категорії військовослужбовців та громадян, які мають укласти контракт про проходження військової служби, визначено законодавством РФ. Згідно з офіційною інформацією, контракт можуть укласти з громадянами РФ віком від 18 до 40 років, придатними за станом здоров’я, причому, як фізичного, так і емоційного.Наголошується, що солдати повинні мати особливі психологічні якості для проходження військової служби.

Перший контракт укладається з громадянами чоловічої статі, які перебувають у запасі, а також не прибувають у запасі за умови наявності у них вищої або середньої професійної освіти. Також його можуть укласти з жінками, які не перебувають у запасі за наявності відносин з військової частини. Іноземці можуть проходити військову службу в Росії лише за контрактом та на певних військових посадах», – пише видання.

У попередньому списку полонених російських військових, які воювали проти України, із 116 осіб знайшлися 10 кримських строковиків та контрактник із Севастополя.

24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабну війну проти України.

О 04:00 президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі.

Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Збройні сили України дають відсіч ворогові.

Російські окупанти вчиняють низку воєнних злочинів на території України. Це обстріли житлових кварталів та об’єктів цивільної інфраструктури, віроломство, мародерство. Це порушення Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде хроніку війни на різних майданчиках:

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa

Читайте хроніку війни: за 24 лютого; за 25 лютого; за 26 лютого; за 27 лютого; за 28 лютого; за 1 березня; за 2 березня; за 3 березня; за 4 березня; за 5 березня; за 6 березня; за 7 березня; за 8 березня.