«Суд» в Криму вперше оштрафував мешканку за гасло «Ні війні»

Крим

Жінка має сплатити штраф у розмірі 35 тисяч російських рублів.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

Як розповіла правозахисникам жінка, 9 березня вона прийшла до пам’ятника Тарасу Шевченку у Сімферополі, поклала до монумента квіти, а також поставила картонну табличку синьо-жовтого кольору, на якій написала фломастером «Ні війні».

У цей час біля пам’ятника стояло двоє молодих людей у ​​цивільному, один з яких поїхав за нею на тролейбусі на ринок, а потім разом із поліцейським привіз її до Центрального райвідділу. Там їй пояснили, що вона скоїла правопорушення і склали адміністративний протокол. За кілька годин відвезли до «суду».

У протоколі про адміністративне правопорушення йдеться, що жінка «здійснила публічні дії, спрямовані на дискредитацію використання Збройних сил РФ з метою захисту інтересів РФ та її громадян, підтримки міжнародного миру та безпеки в рамках «демілітаризації» та «денацифікації» України, а саме продемонструвала виготовлений власноруч картонний плакат із кольорами прапора України з тематичним написом «Ні війні».

У результаті «суддя» Віктор Можелянський визнав жінку винною у скоєнні адміністративного правопорушення за ч.1 ст. 20.3.3 КоАП РФ (Пропаганда чи публічне демонстрування нацистської атрибутики чи символіки, чи атрибутики чи символіки, пропаганда чи публічне демонстрування яких заборонені федеральними законами) і призначив покарання у вигляді штрафу 35 тисяч рублів.

24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабну війну проти України.

О 04:00 президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі.

Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Збройні сили України дають відсіч ворогові.

Російські окупанти вчиняють низку воєнних злочинів на території України. Це обстріли житлових кварталів та об’єктів цивільної інфраструктури, віроломство, мародерство. Це порушення Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде хроніку війни на різних майданчиках:

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa

Читайте хроніку війни: за 24 лютого; за 25 лютого; за 26 лютого; за 27 лютого; за 28 лютого; за 1 березня; за 2 березня; за 3 березня; за 4 березня; за 5 березня; за 6 березня; за 7 березня; за 8 березня; за 9 березня, за 10 березня, за 11 березня.