Мер Генічеська Тулупов та його заступники склали повноваження без пояснення причини неможливості виконувати обов’язки

Влада

Міський голова окупованого російськими військами Генічеська Олександр Тулупов заявив, що він та його команда змушені подати у відставку через неможливість «здійснювати повноваження як представники українського органу місцевого самоврядування». Про причину виникнення такої ситуації Тулупов не повідомляє. За інформацією Центра журналістських розслідувань, рішення було прийняте після зустрічі з представниками російських окупантів, які пропонували або співпрацю, або йти у відставку. 

Про рішення скласти повноваження міський голова Генічеська Олександр Тулупов заявив у зверненні до громади на сайті міськради, повідомляє Центр журналістських розслідувань. 

«Сьогодні складний день у моєму житті та житті моєї команди. Ми вимушені констатувати, що наc поставили в такі умови, коли ми не можемо працювати та здійснювати повноваження як представники українського органу місцевого самоврядування. Тому сьогодні мною, заступниками, секретарем ради та керуючим справами виконкому, багатьма членами трудового колективу прийнято рішення піти у відставку. Ми всі весь цей воєнний, складний час робили все можливе і не можливе для забезпечення умов життєдіяльності нашого населення. Дякую всім за співпрацю, порозуміння, взаємовіддачу та допомогу», – говориться у зверненні О.Тулупова.

Хто і в які саме умови поставив Олександра Тулупова, його заступників і секретаря міськради, через які вони не можуть виконувати повноваження, мер не повідомив. 

За інформацією співрозмовників Центру журналістських розслідувань у Генічеську, рішення про відставку було прийняте Тулуповим на вимогу  представників російських окупантів, а потым озвучене на зустрічы з депутатами міськради  та старостами ОТГ.

«Окупанти пропонували або співпрацювати з ними і підняти російський прапор над міськрадою, або йти у відставку. Тулупов і вся його команда  написали заяви. Із 16 старост склали повноваження 11», – повідомив співрозмовник агенства.  

24 лютого російські військові, які атакували територію Херсонської області з окупованого Криму, взяли під контроль місто Генічеськ. Досі на території Генічеської ОТГ, що об’єднує увесь район та Арабатську стрілку, діяли українські органи місцевого самоврядування. 

В останні дні представники  окупаційних військ РФ телефонують депутатам Херсонської обласної ради з пропозицією співпраці у створенні «Херсонської народної республіки». 

На Херсонщині відбуваються щоденні масові акції   проти російській окупації  та  на підтримку територіальної єдності України. 

Читайте також статтю Валентини Самар, головної редакторки Центру журналістських розслідувань для видання ZN.UA Гібридна окупація

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року  президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні провалився.

Російські окупанти вчиняють сотні воєнних злочинів та злочинів проти людяності на території України. Це убивство цивільного населення, обстріли житлових кварталів та об’єктів невійськової інфраструктури, віроломство, мародерство, які є порушеннями Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: 

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa