На Херсонщині викрали українського журналіста Олега Батуріна

Влада

В Каховці Херсонській області зник журналіст газети «Новий день» і автор спільних розслідувань Центру журналістських розслідувань Олег Батурин.

Про це регіональному представнику Інституту масової інформації повідомила його дружина.

За її словами, приблизно о 16:00 Олегу зателефонував знайомий і запропонував зустрітися біля автостанції, яка знаходиться неподалік будинку журналіста.

«Десь о 16:30 Олег пішов на зустріч, залишивши вдома телефон та документи. Обіцяв повернутися через 20 хвилин. Але не повернувся», – розповіла вона.

За повідомлення у місцевих чатах, приблизно о 16:50 біля автостанції помітили російських військових.

У Каховці на постійній основі немає російських військових, зате окуповано сусіднє місто Нова Каховка. Там є спроба створити військово-цивільну адміністрацію, підконтрольну росіянам, йдеться у повідомленні.

На Херсонщині відбуваються щоденні масові акції   проти російської окупації  та  на підтримку територіальної єдності України. 

Російські окупанти 11 березня викрали та вивезли в невідомому напрямку мера міста Мелітополь Івана Федорова, який відмовився співпрацювати з ними. Так звана «генпрокуратура ЛНР» повідомила про розслідування «кримінальної справи про сприяння терористичній діяльності», до якої нібито причетний Федоров.

Читайте також статтю Валентини Самар, головної редакторки Центру журналістських розслідувань для видання ZN.UA Гібридна окупація

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року  президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні  провалився.

Російські окупанти вчиняють сотні воєнних злочинів та злочинів проти людяності на території України. Це убивство цивільного населення, обстріли житлових кварталів та об’єктів невійськової інфраструктури, віроломство, мародерство, які є порушеннями Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: 

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa