РФ обстріляла мечеть у Маріуполі, де переховуються понад 100 громадян Туреччини

Війна

Російські окупанти обстріляли мечеть султана Сулеймана Пишного та його дружини Роксолани в Маріуполі, де від обстрілів ховаються понад 80 дорослих і дітей, зокрема громадяни Туреччини.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ України у Twitter.

«Мечеть султана Сулеймана Пишного та його дружини Роксолани (Хюррем Султан) у Маріуполі обстріляли російські окупанти. Від обстрілів там ховаються понад 80 дорослих і дітей, зокрема громадяни Туреччини», – йдеться у повідомленні.

В свою чергу Національні гвардія України повідомляє, що близько сотні турецьких громадян втратили свої домівки у Маріуполі. Вони перебувають на території мечеті, де немає опалення і всередині мінусова температура.

«Понад 100 громадян Туреччини перебувають в окупованому російським військовим місті Маріуполі. Більшість їхніх будинків зруйновано, тому їм доводиться ховатися в мечеті. Їжі та води майже немає, температура всередині мінусова», – зазначається у повідомленні.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року  президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні  провалився.

Російські окупанти вчиняють сотні воєнних злочинів та злочинів проти людяності на території України. Це убивство цивільного населення, обстріли житлових кварталів та об’єктів невійськової інфраструктури, віроломство, мародерство, які є порушеннями Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: 

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa