Встановлений генерал ЗС РФ, знищений бійцями полку «Азов» у Маріуполі: командир 150-ї мотострілецької дивізії Мітяєв

Війна
Генерал-майор ЗС РФ Олег Мітяєв

Встановлена особа генерал-майора ЗС РФ, знищеного 15 березня бійцями полку Нацгвардії «Азов» у Маріуполі. Ним виявився командир 150-ї мотострілецької дивізії Олег Мітяєв.

Про це повідомив Олександр Аронець у Facebook.

«Стала відома особа ліквідованого Азовом генерал-майора рашистів – ним виявився командир елітної 150-ої мотострілецької дивізії. Звали його Олег Мітяєв. Заблукав і повернеться додому в мішку», – йдеться в повідомленні.

В свою чергу, як повідомляє журналіст Андрій Цаплієнко, Мітяєв народився 1974 року в місті Оренбург (На момент смерті було 48 років). У 1991 році закінчив суворівське училище.

Пройшов шлях від командира взводу до командира десантно-штурмової бригади.

В 1995-2007 роках служив у Східно-Кавказькому окрузі.

Від жовтня 2015 року до листопада 2016 року обіймав посаду командира 1-ї ОМСБр, що діяла у Кальміуському Старобешівського району Донецької області. Службу як командир 1-ї ОМСБр, проходив під прізвищем прикриття як полковник (генерал-майор) Дигало (Варавва) Микола Миколайович (2018 був ідентифікований контррозвідкою СБУ).

11 червня 2016 року за організацію бойових дій незаконних збройних формувань на території України отримав військове звання генерал-майор (указ президента РФ №276).

У грудні 2016 став командиром 201-шої російської військової бази, що дислокується в Таджикістані (найбільший військовий об’єкт за межами Росії, дислокується у містах Душанбе і Курган-Тюбе).

У 2020 році став командиром 150-ї мотострілецької дивізії. Це військове формування цікаве тим, що було створене протягом 2014-2016 років, після літньої кампанії в Україні. Ця дивізія представляється як спадкоємиця 150-ї стрілецької дивізії, що 1945 штурмувала Рейхстаг.

9 травня 2021 командував парадом на російській базі Хмеймім в Сирії.

Як повідомлялося, 15 березня бійці полку Нацгвардії України «Азов», які захищають Маріуполь від військ Росії, ліквідували генерал-майора ЗС РФ. У полку опублікували фотографії тіла генерала з погоном, шевроном та іконами, які йому не допогли.

Раніше українські захисники ліквідували під Харковом російського генерал-майора Віталія Герасимова, начальника штабу і першого заступника командувача 41 армії Центрального військового округу Росії. За даними ГУР Міноборони, він отримав медаль «за повернення Криму», брав участь у другій чеченській війні, російській військовій операції в Сирії.

11 березня українські воїни знищили командувача 29-ї армії Східного військового округу РФ генерал-майора Андрія Колеснікова.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року  президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився.

Російські окупанти вчиняють сотні воєнних злочинів та злочинів проти людяності на території України. Це убивство цивільного населення, обстріли житлових кварталів та об’єктів невійськової інфраструктури, віроломство, мародерство, які є порушеннями Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: 

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa