Вторгнення РФ застопорилось на всіх фронтах – Міноборони Великої Британії та США

Війна

Російські війська досягли «мінімального прогресу» на суші, на морі та в повітрі за останні дні. Вторгнення в Україні значно застопорилося на всіх фронтах.

Про це повідомляє Sky News з посиланням на дані розвідки Великої Британії.

«Російські війська продовжують зазнавати великих втрат, а вторгнення в основному застопорилося на всіх фронтах».

Українську оборону кваліфікували як «стійку та добре скоординовану» і заявили, що переважна більшість території залишається в руках України.

Як пише The New York Times, чиновники Пентагону впевнені, що велика кількість загиблих росіян на війні в Україні, як повідомляє розвідка, може зруйнувати волю до продовження бойових дій.

«Консервативні оцінки» американської розвідки повідомляють про 7 тисяч загиблих російських солдатів на війні, ще від 14 до 21 поранених. Вони нагадують, що це більше, ніж загальна кількість американських солдатів, убитих за 20 років під час воєн в Іраку та Афганістані.

Джерела The New York Times наголосили, що їхні дані щодо загиблих можуть бути неточними. Загалом, за інформацією видання, з боку Росії у війні беруть участь понад 150 тисяч військовослужбовців.

Чиновники Пентагону кажуть, що велика кількість загиблих на війні, що зростає, може зруйнувати волю до продовження бойових дій. Результат, за їхніми словами, показано у звітах розвідки, які високопосадовці в адміністрації Байдена читають щодня: один нещодавній звіт був присвячений низькому моральному духу серед російських військовослужбовців і описував, як солдати просто паркували свої машини та йшли до лісу.

У Пентагоні також зазначають, що оскільки російські сухопутні війська безладні, російський президент Володимир Путін все частіше атакує українські міста, житлові будинки, лікарні та школи.

Це повітряне бомбардування, за словами офіційних осіб, допомогло замаскувати погані дії російських військових на землі.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року  президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився.

Російські окупанти вчиняють сотні воєнних злочинів та злочинів проти людяності на території України. Це убивство цивільного населення, обстріли житлових кварталів та об’єктів невійськової інфраструктури, віроломство, мародерство, які є порушеннями Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: 

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa