На Херсонщині жителі напівзруйнованого села самотужки знищили 4 російські танки

Війна

Жителі села Посад-Покровське, що на Херсонщині, нищать самотужки ворожу техніку. Чоловіки не є віськовослужбовцями та навіть не входять до формувань територіальної оборони. Вони просто намагаються захистити від окупаційних військ свої домівки.

Про це повідомляє IPC-Херсон.

«Ми добровольці, ми самі по собі – просто місцеві жителі. Я народився і виріс саме тут, в Посад-Покровському. Я тут жив і жити буду, і ніхто мене звідси не вижене. А русню я буду бити до останнього подиху», – зазначає житель Посад-Покровського.

Далі чоловіки розповідають, що вчора вони розбили втроьх 4 ворожі танки. Зброю посад-покровці взяли у військових. На це вони використали 6 зарядів РПГ-18 «Муха».

«Дайте нам зброю, ми самі їх положим», – наголошують місцеві.

Посад-Покровське вже кілька днів страждає від масованих обстрілів російських окупантів.

«В Посад-Покровському справжнє пекло. Росіяни знищили майже все село. Газові труби розбито, електричні мережі обірвано. Все в ямах від снарядів. Трупи місцевих нікуди дівати та навіть ніхто не може їх задокументувати», – розповіли журналістам місцеві жителі.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року  президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні  провалився.

Російські окупанти вчиняють сотні воєнних злочинів та злочинів проти людяності на території України. Це убивство цивільного населення, обстріли житлових кварталів та об’єктів невійськової інфраструктури, віроломство, мародерство, які є порушеннями Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: 

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa