Воєнний стан в Україні продовжений ще на місяць

Влада
Президент України Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський підписав закон про продовження воєнного стану в Україні ще на 30 днів.

Про це повідомила прес-служба Верховної Ради.

«Президентом України станом на 20.03.2022 року підписано закони України: Закон про затвердження Указу Президента України «Про продовження терміну дії воєнного стану в Україні» №2119-IX (реєстр. №7168)», – йдеться у повідомленні.

Цим законом дія воєнного часу в Україні продовжена з 05:30 26 березня 2022 року терміном на 30 діб.

Як повідомлялось, 15 березня Верховна Рада законодавчо затвердила указ президента про продовження терміну дії воєнного стану в Україні з 5:30 26 березня ще на 30 діб – до 25 квітня.

Воєнний стан діє в Україні з 24 лютого через напад Росії.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року  президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні  провалився.

Російські окупанти вчиняють сотні воєнних злочинів та злочинів проти людяності на території України. Це убивство цивільного населення, обстріли житлових кварталів та об’єктів невійськової інфраструктури, віроломство, мародерство, які є порушеннями Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: 

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa