На Чорнобильській АЕС провели часткову ротацію персоналу – Енергоатом

Влада

20 березня наприкінці дня було проведено часткову ротацію персоналу Чорнобильської атомної електростанції (ЧАЕС) та евакуацію осіб, які перебували на території тимчасово загарбаної російськими військами станції.

Про це повідомляє НАЕК «Енергоатом» у Telegram.

«За цей день вдалося вивезти 64 особи: 50 осіб змінного персоналу ЧАЕС, 9 службовців Національної гвардії України (8 жінок та 1 онкохворий), одного службовця Держаної служби надзвичайних ситуацій, чотирьох «сталкерів», – ідеться в повідомленні.

На заміну евакуйованого персоналу ЧАЕС відправилися 46 добровольців – працівників станції для виконання службових обов’язків і забезпечення функціонування підприємства.

«Нагадаємо, персонал перебував на робочих місцях близько 600 годин, героїчно виконуючи свої професійні обов’язки та підтримуючи належний рівень безпеки», – наголосили у Енергоатомі.

Як повідомлялось, ЧАЕС була захоплена російськими військами в перший день агресії – 24 лютого.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року  президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні  провалився.

Російські окупанти вчиняють сотні воєнних злочинів та злочинів проти людяності на території України. Це убивство цивільного населення, обстріли житлових кварталів та об’єктів невійськової інфраструктури, віроломство, мародерство, які є порушеннями Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: 

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa