Російські окупанти розігнали патріотичний мітинг в Херсоні: є поранені

Війна

У Херсоні на площі Свободи окупанти закидали світлошумовими гранатами проукраїнських мітингувальників та відкрили вогонь в повітря. Серед активістів є поранені, повідомляє IPC-Херсон.

Про це повідомляє видання Мост із посиланням на очевидців.

Військові відкрили вогонь у повітря. Водночас серед людей є поранені, їх забирає швидка допомога.

На опублікованих відео видно, що люди намагалися підійти до пам’ятника, коли росіяни почали стріляти та кидати світлошумові гранати.

Кількість постраждалих, на даний час, невідома.

«Мирний мітинг у Херсоні сьогодні спробували розігнати силовим способом. Канонада у повітря, газ, світлошумові гранати. Як мінімум одна людина була викрадена орками, є постраждалі. Найважчий випадок – у пенсіонера сильно пошкоджено ногу. Потерпілому одразу наклали джгут, викликали швидку, яка приїхала буквально за кілька хвилин, доправили до лікарні. Попри все, мітингувальники не розійшлися! І завтра збираються зібратись знову!», – заявив перший заступник голови обласної ради Юрій Соболеський.

Як повідомлялось, представники окупаційних військ Росії телефонували депутатам Херсонської обласної ради з пропозицією співпраці у створенні «Херсонської народної республіки». Більшість депутатів наразі від цього запрошення відмовились. Водночас  окупанти збирають керівництво об’єднаних територіальних громад, пропонують «співпрацю» і підняти прапор РФ, а у випадку незгоди – скласти повноваження.

На Херсонщині відбуваються щоденні масові акції проти російській окупації та на підтримку територіальної єдності України.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року  президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні  провалився.

Російські окупанти вчиняють сотні воєнних злочинів та злочинів проти людяності на території України. Це убивство цивільного населення, обстріли житлових кварталів та об’єктів невійськової інфраструктури, віроломство, мародерство, які є порушеннями Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: 

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa