Російські війська вночі бомбили українські міста та села

Новини

Вночі 23 березня російські війська вночі бомбили українські міста та села.

Про це йдеться у звітах глав ОДА.

За ніч на Київщині було декілька тривог по всій області. Бої в населених пунктах вздовж Житомирської траси. ЗСУ змогли покращити позиції в Ірпені та с. Мощун. Ворог окопується та намагається перегрупуватися. Вночі з Градів було обстріляне село Ясногородка. Дані про постраждалих уточнюються.

Оборона Чернігова: вночі — 2 авіанальоти на місто, бомбили місто. Розбомбили міст через Десну, яким рухались евакуаційні рейси та гуманітарна допомога. Інформація про інші руйнування та загиблих наразі уточнюється.

На Сумщині ніч пройшла відносно спокійно, крім Тростянецької громади. Там внаслідок боїв досі — пожежі. Вночі горіли підприємства, орки не пускають ДСНС тушити пожежу, вона триває.

На Харківщині вночі знову активізувалися атаки на житлові райони та історичний центр міста. ЗСУ відбили спробу нападу з боку росіян бойовими вертольотами К-52. Область: окупанти намагаються взяти Ізюм, українська армія свої позицій не втрачає та відкидає атаки. Росіяни обстріляли Лозову, удари були ракетними. Щонайменше 8 осіб поранені, 20 пошкоджених або знищених будинків.

На Луганщині артобстріли тривають майже безперервно. У Рубіжному горить підприємство, навчальний заклад, у Лисичанську — залишки пального на НПЗ. Внаслідок обстрілу житлових кварталів у Рубіжному є 3 загиблих, з них — 2 діти.

На Донеччині значна активізація по Авдіївці та Мар’їнці. ЗСУ тримають оборону. Авдіївка: всю ніч обстріли по лінії навколо міста. Частина міста без електрики. На зараз інформації про постраждалих немає. Волноваха окупована. Маріуполь — у блокаді. До авіаударів та обстрілів з реактивної артилерії додалися удари з моря, з кораблів та з установок. У місті залишаються люди. Виїзд з міста на особистому транспорті дуже небезпечний через постійні бомбардування.

Вночі Миколаїв зазнав обстрілів, лунала повітряна тривога. Інформація щодо руйнувань уточнюється. Також тривога була по ряду інших територій Миколаївщини. На ранок ситуація стабільна.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року  президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні  провалився.

Російські окупанти вчиняють сотні воєнних злочинів та злочинів проти людяності на території України. Це убивство цивільного населення, обстріли житлових кварталів та об’єктів невійськової інфраструктури, віроломство, мародерство, які є порушеннями Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: 

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa