Російські окупанти знущаються над викраденим старостою Віктором Маруняком

Новини

Російські військові продовжують терор місцевого населення на території тимчасово окупованої Херсонської області. Відомо, що викрадено старосту села Стара Збур’ївка Віктора Маруняка, з якого тепер знущаються і не дають доступ до ліків.

Про це повідомила у facebook Наталія Бімбірайте, відома херсонська журналістка і громадська діячка.

«Віктор Маруняк три доби у полоні. 21 березня старосту Старої Збур’ївки вдруге викрали російські військові. Чоловіка сильно б’ють і «просто вбивають», — написала Наталія.

Вона повідомляє, що 23 березня, за словами очевидців, Віктора Маруняка привели додому в наручниках. Підкинули йому гранати і сказали, що за законами Росії йому «світить» 20 років позбавлення волі.

«На відповідь, що ми в Україні, відповіли, що з 1 квітня на всій Херсонській області буде вже росія. Обшукали будинок, розтрощили його мало не вщент, вивертали навіть горщики з квітами. Усі вимагали якусь інформацію. Потім його забрали. Дружину його залишили без крихти хліба, забрали все», — пише Бімбірайте.

За її словами, 24 березня біля двору та на подвір’ї будинку Маруняка велика кількість окупантів з автоматами. До будинку, де залишилася дружина старости, нікого не підпускають.

«Віктор Васильович має хронічні хвороби, йому життєво необхідно регулярно приймати ліки. Те, що окупанти роблять з Маруняком — це тероризм і злочин проти людяності. Закликаємо всі українські й міжнародні організації сприяти у звільнені Віктора Маруняка», — пише журналістка.

Нагадаємо, на Херсонщині 23 березня окупанти викрали старосту села Стара Збур’ївка. Про це у facebook повідомив голова Голопристанської міської ради Олександр Бабич.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився.

Російські окупанти вчиняють сотні воєнних злочинів та злочинів проти людяності на території України. Це убивство цивільного населення, обстріли житлових кварталів та об’єктів невійськової інфраструктури, віроломство, мародерство, які є порушеннями Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa