В Криму поховали близько 100 російських військових, які загинули на війні з Україною – Генштаб ЗСУ

Новини

В окупованому Криму поховали близько 100 російських військових 126-ї окремої бригади берегової оборони з Перевального, які загинули на війні з Україною.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

«У тимчасово окупованій автономній республіці Крим, у розташуванні 126-ї окремої бригади берегової оборони, відбулась прощальна церемонія одночасно із близько 100 загиблими особами зі складу частини. Також подібні заходи нещодавно відбулись і в матроському клубі міста Севастополя, де прощались із загиблими у війні проти України морськими піхотинцями Чорноморського флоту».

Ігор Руденко, військовослужбовець 126 окремої бригади берегової оборони у Перевальному, який у 2014 році змінив присязі Україні та перейшов на службу до російських окупантів, потрапив у полон в Україні. Він розповів, як РФ готувала вторгнення із півострова.

20 березня 2022 року українські воїни-десантники 80 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ знищили в південних областях України військовослужбовців 126-ї бригади берегової оборони Чорноморського Флоту Військово-Морського Флоту РФ.

      • Росія кидає у бійню проти України її ж громадян — мешканців тимчасово окупованих територій Криму та Севастополя, солдатів-строковиків, яких незаконно призвали до армії країни-агресора. Чимало є й тих, хто у 2014 році перейшов на бік ворога, а тепер, можливо, бачить у приціл колишніх товаришів по службі, які не склали присяги і захищали країну. Про це дивіться у програмі Питання національної безпеки «Кримчани у війні з Україною та як не стати яничарами Путіна».

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року  президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився.

Російські окупанти вчиняють сотні воєнних злочинів та злочинів проти людяності на території України. Це убивство цивільного населення, обстріли житлових кварталів та об’єктів невійськової інфраструктури, віроломство, мародерство, які є порушеннями Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: 

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa