За даними очевидців, у драмтеатрі Маріуполя через бомбардування загинуло 300 людей – міськрада

Війна

За даними очевидців, у Драматичному театрі Маріуполя внаслідок бомбардування російським літаком загинуло близько 300 людей.

Про це повідомляє Маріупольска міськрада у Telegram.

«Від очевидців з’явилася інформація про те, що у Драматичному театрі Маріуполя внаслідок бомбардування російським літаком загинуло близько 300 людей. До останнього не хочеться вірити у цей жах. До останнього хочеться вірити, що всім удалося врятуватися. Але слова тих, хто був усередині будівлі на момент цього терористичного акту, говорять про протилежне», – йдеться у повідомленні.

«Драматичний театр цинічно знищили вісники «русского мира». Цих фашистів 21 століття не зупинив ані величезний напис ДІТИ, ані заяви самих людей, що там лише мирні – жінки, діти, люди похилого віку. Окупант знав, куди б’є. Знав, які можуть бути наслідки і все одно бомби впали на місце, яке стало притулком для сотень маріупольців. Не може бути і ніколи не буде пояснення цієї нелюдської жорстокості. Як ніколи і не буде прощення тим, хто приніс до нашого будинку розруху, біль та страждання. Ми зможемо відновити будинки, але нам ніколи не повернути друзів, сусідів, рідних та близьких людей», – додали у міськраді.

В соцмережі опублікований відеозапис, що зроблений у перші хвилини після атаки російських окупантів на драмтеатр Маріуполя.

На короткому фрагмені видно людей, котрі вижили після авіаудару на першому поверсі театру і частково зафіксовані руйнування.

Як повідомлялось, 16 березня окупаційні війська скинули потужну бомбу на Маріупольський драматичний театр, в якому ховалися люди, які втратили домівку.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року  президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився.

Російські окупанти вчиняють сотні воєнних злочинів та злочинів проти людяності на території України. Це убивство цивільного населення, обстріли житлових кварталів та об’єктів невійськової інфраструктури, віроломство, мародерство, які є порушеннями Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: 

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa