У США на «Оскарі»-2022 хвилиною мовчання висловили солідарність з Україною

Новини
Хвилина мовчання на церемонії вручення кінопремії «Оскар-2022», Лос-Анжелес, 28.03.2022 Фото: Getty Images

Під час церемонії вручення кінопремії «Оскар-2022», що пройшла в ніч на 28 березня у США, провели хвилину мовчання у знак солідарності з Україною.

Відповідне оголошення було зроблено після виступу актриси українського походження Міли Куніс, повідомляє Укрінформ.

«Хочемо дотриматися хвилини мовчання, аби висловити підтримку народу України, який наразі постав перед вторгненням, конфліктом та упередженням всередині власних кордонів», – йшлося у повідомленні, виведеному на основний екран під час трансляції.

На наступному екрані організатори кінопремії закликали глядачів підтримувати Україну усіма доступними методами.

Актриса українського походження Міла Куніс у своєму виступі звернула увагу на силу українського народу, який протистоїть російському вторгненню. «Нещодавні події у світі змусили багатьох із нас почуватися спустошеними. Однак, споглядаючи силу та гідність тих, хто постає перед таким розоренням, неможливо не розчулитися їх стійкістю. Неможливо не захоплюватися тими, хто знаходить силу, аби продовжувати протистояти неймовірній темряві», – сказала Куніс.

У ніч із неділі на понеділок у Лос-Анджелесі пройшла 94-та церемонія оголошення переможців кінопремії «Оскар-2022» – однієї з найпрестижніших нагород у світовій кіноіндустрії, яка вручається Американською академією кінематографічних мистецтв і наук.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року  президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився.

Російські окупанти вчиняють сотні воєнних злочинів та злочинів проти людяності на території України. Це убивство цивільного населення, обстріли житлових кварталів та об’єктів невійськової інфраструктури, віроломство, мародерство, які є порушеннями Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: 

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa