Ердоган: «Продовження конфлікту нікому не принесе користі»

Новини

У стамбульському палаці «Долмабахче» розпочалися дводенні перемовини української та російської делегацій. Перед початком переговорів виступив президент Туреччини Тайїп Ердоган та закликав до перемир’я.

Ердоган висловив сподівання, що переговори дадуть конкретний результат.

Текст промови:

«Як ваш сусід, ми дуже засмучені такою ситуацією. Ми докладали зусиль, щоб припинити її. Ми намагалися відновити мир, відновити міжнародне право.

На всіх міжнародних платформах намагалися захищати права обох країн, забезпечити справедливий підхід до питання. Наша країна теж втратила багато військових, і ми намагалися, щоб це не повторилося на північ від нас.

Туреччина відчуває відповідальність за мир в нашому регіоні, віримо, що мир буде відновлено. Продовження конфлікту нікому не принесе користі, кожен загиблий, зруйнована будівля відриває частину від нашого майбутнього. Відновлення миру буде корисним для обох сторін і для всіх. Ми чекаємо від вас щасливої звістки».

Склад української делегації на переговорах:

— голова фракції «Слуга народу«Давид Арахамія,

— міністр оборони Олексій Резніков,

— депутати Андрій Костін і Рустем Умеров,

— радник голови ОП Михайло Подоляк,

— заступник голови МЗС Микола Точицький,

— заступник голови ОП Кирило Тимошенко,

— генерал Олександр Кириленко,

— дипломат і колишній чиновник Олександр Чалий

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився.

Російські окупанти вчиняють сотні воєнних злочинів та злочинів проти людяності на території України. Це убивство цивільного населення, обстріли житлових кварталів та об’єктів невійськової інфраструктури, віроломство, мародерство, які є порушеннями Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa