З початку вторгнення російські військові вбили 145 українських дітей

Новини
Батьки несуть до лікарні півторарічного Кирила, який в результаті загинув через поранення під час обстрілу Маріуполя Фото: Evgeniy Maloletka

Ювенальні прокурори підтвердили смерть 145 дітей внаслідок збройної агресії РФ в Україні, але ці дані не остаточні, бо відсутня інформація з окупованих територій і зон бойових дій.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

«145 дітей загинуло та 222 поранено за час повномасштабних бойових дій на території України, які веде Росія. Найбільше постраждало дітей у Київській – 69, Харківській – 49, Донецькій – 54, Чернігівській – 39, Миколаївській – 30, Луганській – 28, Запорізькій – 22, Херсонській – 25, столиці – 16, Сумській – 16, Житомирській – 15 областях», – повідомляє Офіс генпрокурора.

Через бомбардування та обстріли пошкоджено 790 закладів освіти, 75 з них зруйновано повністю.

У відомстві повідомляють, що найгірша ситуація у Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській, Чернігівській областях та місті Київ.

Крім того, ці дані не є остаточними, оскільки відсутня можливість огляду місць обстрілів в районах активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року  президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився.

Російські окупанти вчиняють сотні воєнних злочинів та злочинів проти людяності на території України. Це убивство цивільного населення, обстріли житлових кварталів та об’єктів невійськової інфраструктури, віроломство, мародерство, які є порушеннями Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: 

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa