Українська снайперка Олена Білозерська спростувала російські фейки про свою загибель

Новини
Олена Білозерська, Фото: з архіву Білозерської

Російські окупанти виклали в мережу фейкове відео з нібито вбитою українською снайперкою Оленою Білозерською. Однак вона спростувала інформацію про свою загибель.

Про це Білозерська написала у Facebook.

«Кажуть, це добра прикмета і я тепер житиму довго. А взагалі-то ситуація сумна, бо вороги зняли на відео тіло якоїсь жінки, вдягненої в цивільне, і заявили, що це відомий снайпер і скоріше за все, Білозерська», – зазначила вона.

Вона зазначила, що невідомо, ким була загибла жінка, однак схоже, що мирною мешканкою.

«А ще я нещодавно дізналася, що з однієї з тимчасово окупованих територій силоміць вивезли до Росії, до фільтраційного табору, мою добру знайому, звичайну цивільну жінку з проукраїнською позицією. Переживаю за її долю», – додала Білозерська.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року  президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився.

Російські окупанти вчиняють сотні воєнних злочинів та злочинів проти людяності на території України. Це убивство цивільного населення, обстріли житлових кварталів та об’єктів невійськової інфраструктури, віроломство, мародерство, які є порушеннями Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: 

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa