Окупанти призначили «гауляйтером» Каховки ексдепутата Херсонської облради Павла Філіпчука

Новини
Павло Філіпчук Фото: investigator.org.ua

Російські окупанти призначили «гауляйтером» тимчасово окупованої Каховки на Херсонщині колишнього депутата Херсонської облради від «Опозиційного блоку» Павла Філіпчука. Також призначені головний «поліцай» міста та «керівник» місцевого «Водоканалу».

Про це повідомляє сайт IPC-Херсон з посиланням на інформацію Каховської міської територіальної громади у Facebook.

«Першого квітня, в приміщення Каховського міськвиконкому увійшло декілька десятків озброєних військових російської федерації разом з деякими місцевими мешканцями. Всіх працівників міськвиконкому, які на той час були на робочих місцях, зібрали в залі засідань, відібрали мобільні телефони та повідомили, шо міська влада, яка на разі організовує всю роботу в громаді, не справляється зі своїми обов’язками. Військовими рф повідомлено, що від сьогодні керувати містом буде Філіпчук Павло, керівник поліції Буховець Олег, керівник КВУ «Водоканал» Гаврилюк Олег», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, працівникам міськвиконкому, які були в приміщенні, було запропоновано співпрацювати з вищевказаними особами, а інакше всі будуть звільнені.

«Керівництво Каховської міської територіальної громади відмовилось від запропонованої пропозиції», – наголошується у публікації.

Інформацію про «призначення» Філіпчука підтвердив також колишній народний депутат України Сергій Хлань.

«Одіозний ексрегіонал очолить так званий новий орган влади при загарбниках. Обраного мера вже попросили залишити кабінет і йти додому», – повідомив Хлань у Facebook.

Філіпчук був депутатом Каховської міської ради з 2010 року від Партії регіонів. Пізніше, у 2015 році, він був обрано депутатом Херсонської обласної ради від «Опозиційного Блоку».

6 березня 2022 року Офіс генпрокурора розпочав кримінальне провадження проти Філіпчука за фактом державної зради та дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади з використанням засобів масової інформації (ч.1 ст.111, ч.3 ст.109 КК України).

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року  президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився.

Російські окупанти вчиняють сотні воєнних злочинів та злочинів проти людяності на території України. Це убивство цивільного населення, обстріли житлових кварталів та об’єктів невійськової інфраструктури, віроломство, мародерство, які є порушеннями Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: 

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa