Зеленський та Путін можуть зустрітися в Туреччині найближчим часом — Арахамія

Новини
Давид Арахамія, голова фракції ВРУ «Слуга народу» Фото: WTECH Ukraine

Очільник української переговорної групи Давид Арахамія вважає, що особисті перемовини президентів України та Росії можливі найближчим часом у Стамбулі чи Анкарі в Туреччині.

Про це Арахамія сказав в ефірі національного телемарафону, передає УП.

«Пан Ердоган телефонував учора й нам, і Володимиру Путіну. І нібито він (Путін — ред.) зі своєї сторони, що вони вже найближчим часом готові організовувати зустріч. Ми ще чекаємо: звичайно, не відомі ні дата, ні місце. Але ми вважаємо, що, з високою долею вірогідності, місце буде в Анкарі чи Стамбулі в Туреччині», — сказав Арахамія.

Також він розповів, що російська сторона під час відеоконференції у п’ятницю усно підтвердила, що проекти угод, які обговорювалися на зустрічі в Стамбулі цього тижня, готові до обговорення президентами України та Росії.

«Російська Федерація за всіма позиціями дала офіційну відповідь, яка полягає в тому, що вони приймають цю позицію за винятком питання Криму».

Як повідомлялось, українська делегація повідомила, які пропозиції дала Україна на переговорах з Росією щодо договору про гарантії безпеки від країн-підписантів, статусу Криму та Донбасу.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року  президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився.

Російські окупанти вчиняють сотні воєнних злочинів та злочинів проти людяності на території України. Це убивство цивільного населення, обстріли житлових кварталів та об’єктів невійськової інфраструктури, віроломство, мародерство, які є порушеннями Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: 

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa