Зеленський нардепам, які пропонують змінити текст гімну: Припиніть виставляти себе дурнями

Новини
Президент України Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський закликав нардепів, які виступили з ініціативою змінити слова національного гімну, «припинити виставляти себе дурнями».

Про це глава держави заявив у традиційному відеозверненні.

«Хочу сказати кілька слів і тим політикам, деяким депутатам Верховної Ради України, які абсолютно не розуміють, що відбувається в серцях наших людей. Настільки не розуміють, що аж придумали змінювати національний гімн. У мене питання до цих осіб: а що ви у своєму житті зробили такого, щоб у вас з’явилось моральне право змінювати слова гімну? Ви що, видатні поети? Може, ви відзначилися чимось у боях за Україну? Чи зараз такий час прийшов, що можна гімн міняти, коли тобі захочеться?», – сказав Зеленський.

«Заспокойте емоції. Припиніть виставляти себе дурнями. Вважаю, що авторам цих та інших подібних законопроєктів, пропозицій, варто було б взяти зброю в руки і відправитись на поле бою, якщо у вас є ці можливості. Лише там щось зрозумієте. І навіть якщо випадково за щось подібне проголосують, все одно мого підпису під такими законопроєктами не буде. Не витрачайте час», – додав президент.

У Верховній Раді зареєстровані проєкти законів про внесення змін до Закону України «Про Державний Гімн України» №7162, запропонований виключеною з фракціх «Слуга народу» нардепкою Людмилою Буймістер, та №7162-1, запропонований нардепами «Слуги народу» Іваном Юнаковим та Георгієм Мазурашу.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року  президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився.

Російські окупанти вчиняють сотні воєнних злочинів та злочинів проти людяності на території України. Це убивство цивільного населення, обстріли житлових кварталів та об’єктів невійськової інфраструктури, віроломство, мародерство, які є порушеннями Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: 

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa