В Маріуполі російські війська обстріляли іноземне цивільне торговельне судно AZBURG – Клименко

Новини

В Маріуполі приблизно о 22:40 4 квітня (місцевий час) російські війська обстріляли цивільне торговельне суховантажне судно.

Про це повідомив Андрій Клименко, головний редактор порталу BlackSeaNews та співзасновник Чорноморського інституту стратегічних досліджень.

«04/04/2022 в Маріуполі приблизно о 22:40 (місцевий час) російські війська обстріляли цивільне торговельне суховантажне судно «Азбург» (прапор Dominica, судновласник Malta), що перебуває на 16 причалі Маріупольського морського порту.

Капітан судна на 16 міжнародному каналі подав сигнал SOS, екіпаж 12 чоловік, з них 1 жінка. Один член екіпажу поранений, пожежа в машиному відділенні.

AZBURG – IMO: 9102899.
Vessel Type: Cargo/Containership. DWT: 9085 t.
Прибув до Маріуполя з порту BURGAS Bulgaria 23/02/2022 о 00:41 (місцевий час).
Flag: Dominica [DM]
Ship manager/Commercial manager: MSCO GLOBAL LTD 18/2, Triq Nofs in-Nhar, Valletta, VLT 1102,
Malta.
Registered owner MSCO GLOBAL LTD 18/2, Triq Nofs in-Nhar, Valletta, VLT 1102, Malta».

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року  президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці.  Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: 

YouTube,  Facebook, TelegramTwitter