Маріупольська міська рада повідомляє про вивезення в рф пацієнтів та персоналу лікарні

Новини

Міська влада обложеного Маріуполя повідомляє про те, що російські військові змусили пацієнтів та персонал лікарні № 4 покинути приміщення та вивезли людей на територію росії та окупованого Донбасу.

«Персонал та пацієнти міської лікарні № 4 ім. Мацука були примусово вивезені з Маріуполя на тимчасово окуповану територію України. Відомо, що до медичного закладу прийшли озброєні люди, які в ультимативній формі повідомили, що лікарі та пацієнти повинні виходити та сідати до транспорту окупантів. Виснажені та налякані люди були вимушені виконати накази російських терористів», — йдеться у повідомленні.

Пресслужба міської ради з посиланням на мера Вадима Бойченка пише, що наразі формується єдина база незаконно депортованих людей для того, щоб потім повернути кожного маріупольця в Україну. За наявною інформацією, вже щонайменше 40 тисяч містян вивезено з Маріуполя.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року  президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці.  Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: 

YouTubeFacebook, Telegram, Twitter