Щодо затриманого в Криму активіста Сервера Барієва порушили кримінальну справу, його відпустили на підписку про невиїзд

Новини
Сервер Барієв Фото: facebook.com/crimeansolidarity

В окупованому Криму проти затриманого 6 квітня кримськотатарського активіста Криму Сервера Барієва порушили кримінальну справу, але відпустили під підписку про невиїзд. Його підозрюють у нібито «пропаганді тероризму» у соцмережах.

Про це повідомляє громадянське об’єднання «Кримська солідарність» із посиланням на адвоката Едема Семедляєва.

«За інформацією захисника, на Сервера Барієва було заведено кримінальну справу за частиною 2 статті 205.2 КК РФ («Публічні заклики до терористичної діяльності, публічне виправдання тероризму або пропаганда тероризму з використанням інтернету»). Адвокат уточнив, що це була текстова публікація у соціальній мережі Вконтакте на ісламську тематику», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у «Кримській солідарності», 6 квітня російські спецслужби відпустили Барієва під підписку про невиїзд. 7 квітня у нього триватимуть слідчі дії.

Санкція статті, за якою підозрюють активіста, передбачає штраф у розмірі від трьохсот тисяч до одного мільйона рублів або у розмірі заробітної плати або іншого доходу засудженого за період від трьох до п’яти років або позбавлення волі на строк від п’яти до семи років із позбавленням права займати певні посади або займатися певною діяльністю терміном до п’яти років.

Нагадаємо: