Сертифікат про вакцинацію відображатиметься у «Дії» протягом 1,5 року з дати щеплення

Новини

Цифрові сертифікати про вакцинацію від covid-19 не будуть видалені з «Дії» упродовж 545 днів від дати щеплення.

Про це повідомив пресцентр Міністерства охорони здоров’я України.

Це спростить процедуру підтвердження вакцинації для українців, що виїхали за кордон і дозволить громадянам України пред’явити цифровий документ у «Дії» та отримати наступну дозу вакцини в країні перебування або ж мати менш жорсткі карантинні обмеження, ніж невакциновані люди.

Термін відображення подовжили для всіх видів COVID-сертифікатів: «жовтого» — про одне щеплення проти коронавірусної хвороби, «зеленого» — про два щеплення і «бустерного» — про три щеплення.

У МОЗ зауважили, що кінцева дата сертифікату не оновиться автоматично. Для цього потрібно повторно надіслати запит у застосунку або на порталі «Дія», аналогічно до того, як був згенерований поточний документ.

Правила використання та терміни дії COVID-сертифікатів залишилися незмінними:

— 30 діб для сертифікатів про першу дозу щеплення проти COVID-19 (для дводозних вакцин);

— 270 діб для сертифікатів про другу та ревакцинальну дозу (для дводозних вакцин).

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року  президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці.  Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: 

YouTubeFacebook, Telegram, Twitter