У Херсоні російські окупанти викрали колишнього голову Херсонської ОДА Андрія Путілова

Новини
Андрій Путілов Фото: ХерсонОнлайн

У Херсоні російські окупанти викрали колишнього голову Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Путілова. В останні роки вій займався бізнесом – керував ТОВ «МЕханічсний завод», співвласником якого є. 

Про це повідомляє сайт IPC-Херсон з посиланням на інформацію видання «Український південь».

«У Херсоні російські військові продовжують викрадати активістів, громадських діячів та патріотів. Сьогодні стало відомо про викрадення ексголови Херсонської ОДА Андрія Путілова», – пище видання.

Подробиці викрадення наразі невідомі.

Андрій Путілов у минулому депутат Херсонської міської ради та Херсонської обласної ради. У 2012 році він був обраний до Верховної Ради України від 183 виборчого округу.

З 9 грудня 2014 року по 19 грудня 2015 року Путілов займав посаду голови Херсонської обласної державної адміністрації. З 4 грудня 2015 року очолював Херсонську обласну раду. Балотувався на проміжних виборах народних депутатів України 17 липня 2016 року, проте отримав лише друге місце. 9 вересня 2016 року Херсонська обласна рада звільнила його з посади голови ради, задовольнивши його заяву.

Андрій Путілов є засновником, бенефіціаром та директором ТОВ «Механічний завод». Йому належить 26,2% статутного капіталу, решта – компанії Quebec inc., Канада. Завод  є одним із найбільших промислових підприємств на Херсонщині та займається заготівлею і металургійною переробкою виробів з кольорових металів. Крім інших виробів, завод виготовляє комплектуючі до техніки військового призначення. Зокрема металоконструкції сидінь та котли для бронетехніки.

ІА «IPC-Херсон» створило інтерактивну мапу викрадень російськими окупантами посадовців, депутатів, журналістів, громадських і релігійних діячів Херсонської області. 

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року  президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці.  Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: 

YouTube,  Facebook, TelegramTwitter