У Новій Каховці окупанти звезли кількох людей на проросійський мітинг

Новини

В окупованій Новій Каховці російські окупанти 10 квітня спробували створити чергову картинку для пропагандистських ЗМІ, вивівши на вулицю зо два десятки людей з російськими прапорами. У мережі з’явилося відео, на якому видно, як учасників «мітингу» заздалегідь привезли в автомобілях.

Про це повідомляє IPC-Херсон з посиланням на місцеві видання. 

Російські окупаційні сили влаштували імпровізовану акцію в Новій Каховці. Кілька десятків “мітингарів” звезли на площу поблизу кінотеатру «Юність» та роздали їм російські прапори.

По відео із соцмереж можна встановити кількість «мітингарів» у Новій Каховці. Їх близько 20 осіб. Місцевим жителям заборонили проводити у місті проукраїнські акції під загрозою репресій. 

У мережі з’явилося відео, на якому видно, як учасників «мітингу» заздалегідь привезли в автомобілях.

При цьому у Херсоні окупанти розігнали людей, що зібралися на мирний проукраїнський мітинг біля кіноконцертної зали «Ювілейний». Про це повідомив на сторінці у Facebook перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевский.

«Насилля, терор, брехня, гуманітарна катастрофа – це те, що вони принесли на Херсонщину. Багатьох людей залякали, багато жителів, ризикуючи життям, залишили область, багато людей зникло і ми не можемо дізнатися, що з ними зараз. Кожний новий мітинг – це великий ризик, але попри все люди все одно виходять. Херсонщина – це Україна!», – написав Соболевський.

Як повідомили кореспонденти Суспільного, у центрі міста з боку Ювілейного було чути постріли. Ймовірно, для розгону мирних жителів російські військові застосували зброю. Чи були травмовані та затримані наразі не відомо.

Нагадаємо:

  • Генеральний штаб ЗСУ повідомляв, що російські військові у Новій Каховці друкують агітаційні матеріали, щоб провести «референдум» для створення т.зв. «ХНР».

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTube, Facebook, Telegram, Twitter