Кораблям РФ у Чорному морі зафарбовують бортові номери, щоб приховати їх втрати – Арестович

Новини
Кораблі РФ із зафарбованими бортовими номерами у Севастопольській бухті Фото: RFE/RL

Росіяни зафарбовують бортові номери кораблів РФ, які перебувають у Чорному морі, з метою приховати їх втрати та ушкодження внаслідок вогню українських захисників. У російському флоті є багато однотипних кораблів і таким чином можна приховати, який з них був уражений.

Про це повідомив позаштатний радник керівника Офісу президента Олексій Арестович на брифінгу, передає Центр журналістських розслідувань.

«Бойові кораблі Російської Федерації, які діють у басейні Чорного моря, почали зафарбовувати бортові номери. Вони хочуть приховати втрати, які вони несуть. Це звісно не потоплені кораблі, хоча хто знає, але ушкодженні так точно», – сказав Арестович.

Він пояснив, що у російському флоті є багато однотипних кораблів, і зафарбовуванням номерів ворог намагається приховати, який саме корабель був уражений.

«Це означає, що ми б’ємо і їх Військово-Морський флот», – вказав Арестович.

Нагадаємо:

  • 21 березня Держприкордонслужба України повідомила, що на кораблях Військово-морського флоту РФ зафарбовують назви та бортові номери, що може означати підготовку Росії до майбутніх провокацій на морі щодо цивільних суден із подальшим звинуваченням у них українських військових кораблів.
  • В ніч на 7 березня українські захисники точним ракетним залпом вразили у Одеські затоці патрульний корабель Чорноморського флоту РФ «Василий Быков», який був добудований на вкраденому в українського власника Керченському суднобудівному заводі «Залів» в окупованому Криму.
  • Вранці 24 березня в порту тимчасово окупованого Бердянська виникла пожежа і відбулись потужні вибухи. Російські кораблі, які використовували порт як свою базу, терміново залишили місце дислокації. Командування ВМС України повідомило про знищення ВДК «Орск». 25 марта Генштаб ЗСУ уточнив, що у Бердянську Збройні сили України знищили російський ВДК «Саратов», а не «Орск». Ще два великі десантні кораблі отримали пошкодження.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter