Війська РФ намагаються завершити підготовку до наступальної операції на сході України – Генштаб

Новини
Фото: ТАСС

Російські війська намагаються завершити підготовку до проведення наступальної операції на сході України. Очікуються спроби противника наявним складом військ прорвати українську оборону та здійснити просування до районів населених пунктів Сєверодонецьк, Попасна, Авдіївка та Курахове.

Про це йдеться у оперативній інформації Генерального штабу ЗСУ.

Як зазначається, на сході України тривають заходи щодо перегрупування, нарощування системи управління та матеріально-технічного забезпечення військ противника. Окупанти здійснюють переміщення батальйонних тактичних груп зі складу Східного та Центрального військових округів до прикордонних з Україною районів Бєлгородської, Воронезької та Курської областей.

З метою посилення системи протиповітряної оборони на Донецькому напрямку окупанти здійснили переміщення дивізіону зенітних ракетних комплексів середньої дальності С-350 «Вітязь» до району міста Таганрог Ростовської області.

Для відновлення втрат збройних сил російської федерації здійснюється переміщення на територію України додаткового озброєння та військової техніки з Південного військового округу.

Як повідомлялося, на супутникових знімках компанії Maxar Technologies видно колону російської техніки довжиною 12 кілометрів, яка 8 квітня рухалася на південь через селище Великий Бурлук, розташоване на схід від Харкова, неподалік кордону України з Росією.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter