Цьогоріч в Україні засіють щонайменше 70% посівних площ – Мінагрополітики

Новини
Фото: facebook.com/mapfu2021

За песимістичним сценарієм цього року в Україні може бути засіяно 70% посівних площ. Половини зерна вистачать, щоб задовольнити потреби нашої країни, решта піде на експорт.

Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час телемарафону, передає Укрінформ.

«За песимістичним прогнозом видно, що вдасться засіяти 70%. Якщо території Чернігівської та Сумської області, які мають величезні аграрні площі, вдасться розмінувати у найближчі тижні, можливо площа посівної зросте до 80%», – сказав Висоцький.

Він додав, що навіть за умови зменшення обсягу посівів Україна зможе забезпечити себе продовольством.

«Якщо подивитися, що ми плануємо засіяти 70%, то з них 30-40% буде для внутрішнього споживання. І також буде залишок для експорту», – зазначив заступник міністра.

За інформацією Мінагрополітики, станом на 8 квітня до сівби ярих культур приступили 23 області України, окрім Луганської, практично на всій території якої проходять бойові дії.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter