ГУР оприлюднило список російських десантників, що могли вчиняти воєнні злочини у Бородянці

Новини

За даними військової розвідки,  у скоєнні воєнних злочинів проти українців у Бородянці Київської області можуть бути причетні  військовослужбовці 234 десантно-штурмового полку РФ.

Про це повідомляє Головне управління розвідки України.

Військова частина 74268 дислокується в Пскові. Військові розвідники оприлюднили «іменний перелік військовослужбовців». У ньому містяться імена, посади, дата народження, а також дані найближчих родичів російських десантників.

Список можна переглянути за посиланням.

Селище Бородянка знаходиться за 70 кілометрів від столиці, якщо їхати дорогами. Окупанти увійшли в населений пункт у перший тиждень повномасштабної війни проти України. Селище перебувало під окупацією до 1 квітня. Увесь цей час мешканці перебували без світла, централізованого водопостачання та зв’язку.

За повідомленням голови Київської обласної державної адміністрації Олексія Кулеби, у Бородянці з 29 багатоповерхівок пошкоджено 21, з них 8 – зруйновано повністю. Генпрокурорка Ірина Венедіктова називає Бородянку найбільш зруйнованим населеним пунктом Київщини.

Станом на 7 квітня, з-під завалів лише двох розбомблених багатоквартирних будинків дістали 26 тіл загиблих. Кількість цивільних жертв  військових РФ  в Бородянці ще не відома.  

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTube, Facebook, Telegram, Twitter