Росіяни використали у Маріуполі отруйну речовину — полк Азов (ОНОВЛЕНО)

Новини
Окупаційні війська рф

Близько 21:00 російські окупаційні війська використали проти українських військових та цивільних осіб отруйну речовину, яку скинули з БПЛА.

Про це повідомляє полк Азов.

«Російські окупаційні війська використали проти українських військових та цивільних осіб в місті Маріуполь отруюючу речовину невідомого походження, яку було скинуто з ворожого БПЛА», — йдеться у повідомленні.

Згідно наявної інформації, у постраждалих спостерігається дихальна недостатність, вестибуло-атактичний синдром. Наслідки використання невідомої речовини уточнюються.

11 квітня один з ватажків бойовиків «ДНР» Едуард Басурін повідомляв, що проти українських захисників у Маріуполі може бути використана хімічна зброя.

«Зараз треба розібратися з блокуванням цього заводу (Азовсталь — ред), знайти всі виходи та входи — в принципі, це можливо зробити. А після цього вже звернутися, я думаю, до хімічних військ, які знайдуть спосіб, як викурити кротів зі своїх нор», — сказав Басурін, передає російське пропагандистське видання РИА Новости.

Відповідно до спеціальної Конвенції про хімічну зброю від 1993 року, її виробництво, накопичення та застосування заборонені.

«Троє людей мають чітко виражені ознаки отруєння бойовими хімічними речовинами, але без катастрофічних наслідків», — розповів лідер «Азову» Андрій Білецький.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTube, Facebook, Telegram, Twitter