Через збройну агресію РФ в Україні загинуло вже 186 дітей – ОГП

Новини
Фото: Maks Levin

Через збройну агресію РФ в Україні загинуло вже 186 дітей та ще понад 344 отримали поранення.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«Більше 530 дітей постраждали в Україні внаслідок збройного вторгнення Російської Федерації в нашу державу. При цьому станом на ранок 12 квітня 2022 року 186 дітей загинуло та більше 344 отримали поранення», – йдеться у повідомленні.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 113, Київській – 99, Харківській – 76, Чернігівській – 54, Миколаївській – 40, Луганській – 36, Херсонській – 36, Запорізькій – 22, столиці – 16, Сумській – 16, Житомирській – 15.

Як зазначають у відомстві, ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях

В ході фіксації кримінальних правопорушень, скоєних на території с. Гавронщина Бучанського району Київської області, виявлено розстріляний цивільний автомобіль. Поряд були поховані тіла п’яти осіб, серед яких дві дитини 1 та 14 років.

Також під час опрацювання території с. Гаврилівка Бучанського району Київської області виявлено тіло 5-річної дитини з множинними тілесними ушкодженнями, отриманими внаслідок розриву артилерійського снаряду.

8 квітня внаслідок обстрілу російськими військами житлового будинку в м. Маріуполь загинула півторарічна дівчинка.

11 квітня – черговий обстріл окупантами м. Харкова. Загинув 13-річний хлопчик.

Через бомбардування та обстріли збройними силами РФ пошкоджено 938 закладів освіти. 87 з них зруйновано повністю.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter