Інформація про вступну кампанію в умовах війни для абітурієнтів з окупованих територій та ВПО

Новини

Представництво президента в АРК надає інформацію від Міністерства освіти й науки України про вступ до закладів вищої освіти для всіх абітурієнтів, у тому числі й з тимчасово захоплених територій, територій де ведуться активні бойові дії, тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, а також з числа внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляється на сторінці представництво президента України в Автономній Республіці Крим у Facebook.

Наразі Міністерство освіти і науки розробляє порядок зарахування до закладів вищої освіти у 2022 році. Попри те, що порядок зарахування до закладів вищої освіти у процесі розробки, Міністерству освіти і науки України потрібна підтверджена інформація щодо потенційних учасників вступної кампанії.

Для цього Український центр оцінювання якості освіти створив форму для реєстрації. За допомогою сервісу за посиланням ви можете сформувати реєстраційну картку, на підставі якої відбуватиметься реєстрація для вступу до ЗВО у 2022 році – https://zno.testportal.com.ua/registration

УВАГА! Абітурієнти, які планують вступити до ЗВО у 2022 році, повинні обов’язково до 19 квітня заповнити реєстраційну анкету попри те, що ЗНО було скасовано для всіх категорій вступників (тому не звертайте увагу в назві, що реєструєтесь начебто на ЗНО).

Варто звернути увагу, що при заповненні реєстраційної картки головне правильно введені персональні дані – прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дата народження, номер паспортного документа та адреса електронної пошти. Якщо немає вашої школи – необхідно ввести територіально найближчу до вас. Якщо не маєте можливості заповнити картку самостійно, це може зробити ваш знайомий. Однак, при реєстрації необхідно буде вказати адресу електронної пошти, до якої ви матимете доступ.

Представництво президента України в АРК просить абітурієнтів та їх батьків, що проживають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, стежити за інформацією про вступну кампанію, щоб не пропустити важливу інформацію та обов’язково до 19 квітня зареєструватись на вступ 2022.

За потреби допомоги у заповненні анкети, звертайтесь за офіційним e-mail представництва: [email protected]

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter