У Маріуполі 13 російських мобільних крематоріїв спалюють тіла українців – ГУР Міноборони

Новини
Російський пересувний крематорій. Фото: АрміяInform

Головне управління розвідки повідомляє, що у Маріуполі зафіксовано перебування 13 мобільних крематоріїв для зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців.

За даними ГУР, після широкого міжнародного розголосу геноциду українського народу в Бучі, російські війська почали використовувати мобільні крематорії.

«Всіх потенційних свідків звірств окупанти намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

Воєнною розвідкою України неодноразово фіксувалися факти використання мобільних крематоріїв на території Чернігівської області. Роботу мобільного крематорію противника зафіксовано у Новоайдарі Луганської області», – повідомляє ГУР.

Розвідка зазначає, що у цих крематоріях спалюють також і російських військових, аби приховати втрати.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter