«Путін сказав все з землею рівняти»: окупант про те, що чекає на Лисичанськ і Сєвєродонецьк (аудіо)

Новини
Фото: ТАСС

Українська військова розвідка оприлюднила перехоплення розмови ворожого російського солдата зі своєю дружиною, в якій окупант говорить про наказ командування РФ повністю знищити українські міста Лисичанськ і Сєвєродонецьк на Донбасі, якщо їх не вдасться захопити до 10 травня.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

«В рамках роботи Міжвідомчого координаційного центру при ГУР МО, за участі Національної поліції України, отримано чергове перехоплення розмов військовослужбовців противника, які розкривають плани російського командування щодо війни в Україні. Так, мобілізований військовослужбовець армії агресора, Олег Карасьов, розповів дружині про те, які вказівки отримали російські військові щодо подальших дій в Україні: «Путін сказав, якщо до 10 травня ні х… не зробимо, то все з землею рівняти», – розповіли у військовій розвідці.

Окупант пояснив, яке саме розпорядження отримали російські війська від Командування РФ. «Рубіжне ще намагаємось «звільнити», а Лисичанськ і Сєвєродонецьк із землею зрівнюємо. Не будемо намагатись. Наші контрактники ні х… просунутися не можуть. Позасідали так (ЗСУ), що кожен день з танків і зі всієї х…, а їм по х… Наших стріляють кожного дня», – сказав він.

Як зазначають у ГУР, ця розмова підтверджує, що РФ цілеспрямовано перейшла до тактики знищення українських міст та злочинів проти мирного населення за прямою вказівкою вищого військово-політичного керівництва країни, зокрема президента Володимира Путіна.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter