На Херсонщині дві людини загинули від уламків російської ракети, троє поранені

Новини

На захопленій російськими військами Херсонщині загинули двоє цивільних та троє отримали поранення внаслідок ранкових обстрілів в Таврійську.

Про це повідомила Каховська міська рада.

«Сьогодні зранку в Каховці було неспокійно. П’ятеро цивільних мешканців… поступило в Каховську міську лікарню. Двоє вбитих, троє поранених (з них один у важкому стані в реанімації, 2 – середньої важкості). У всіх поранення від осколків», – ідеться у повідомленні.

Як пояснили лікарі, мешканці вийшли подивитися на збиту ракету, внаслідок чого самі потрапили під обстріли.

«Звертаємось до всіх каховчан і мешканців нашої Каховської громади. Якщо чуєте постріли або вибухи, не чекайте повідомлень, не підходьте до вікон, не вибігайте на вулицю, аби зафіксувати», – наголосили в міськраді.

Як повідомляє медіа-центр IPC-Херсон із посиланням на журналіста Олега Батуріна, у всіх поранення від осколків.

«Інформація з лікарні Каховки щодо доставлених з Таврійська сьогодні вранці. Збили над Плодовим ракету, місцеві вийшли подивитися і ось наслідок. Ім’я одного з загиблих – Константин».

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter