Російські військові обстріляли евакуаційні автобуси поблизу смт Борової: до десяти людей загинули, до 30 поранені

Новини

Російські військові обстріляли евакуаційні автобуси поблизу смт Борової у Харківській області, є загиблі та поранені серед мирного населення.

«Точна кількість загиблих та постраждалих, обставини та маршрути автобусів встановлюються. За попередніми даними наразі, до десяти людей загинули внаслідок обстрілу, ще до 30 – поранені», – повідомив «Інтерфакс-Україна» прессекретар Харківської облпрокуратури Дмитро Чубенко.

За його словами, слідчі СВ УСБУ у Харківській області під процесуальним керівництвом облпрокуратури розпочали досудове розслідування за цим фактом. Кримінальне провадження відкрито за ч.2 ст.438 (порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством) КК України.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter