У Міноборони РФ попередили, що на Великдень обстрілюватимуть храми в Україні, щоб обвинуватити у цьому ВСУ

Новини
Пошкоджена через обстріл військ РФ Покровська церква в місті Малині на Житомирщині Фото: dess.gov.ua

Російські війська, які вторглися на територію України, готують нову провокацію на Великодню ніч – обстріл православних храмів. Міноборони РФ заявило, що в ніч з 23 на 24 квітня церкви у Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Сумській та Харківській областях можуть потрапити під обстріл, який нібито готує «київський режим» з використанням «націоналістичних батальйонів.

Відповідне повідомлення публікують російські пропагандистські ЗМІ.

Як зазначили у Міноборони РФ, за наявною інформацією «київський режим за підтримки Заходу завершує підготовку витончених жахливих провокацій із численними жертвами у Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Сумській та Харківській областях».

«З цією метою з числа націоналістичних батальйонів сформовано понад 70 мобільних груп на автомобілях, оснащених мінометами (так звані «блукаючі міномети»), із завданням обстріляти православні храми та церкви у Великодню ніч (з 23 на 24 квітня) і потім звинуватити російських військових. Для зйомок та негайного розкручування фейків Київ планує залучити велику кількість західних репортерів», – йдеться у повідомленні.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter