Небезпека висадки морських та повітряних десантів все ще залишається – Залужний

Новини
десант
810-а окрема бригада морської піхоти ЧФ рф (в/ч 13140) Фото: voinskayachast.net

Незважаючи на те, що суттєво зменшена загроза з моря завдяки потопленню флагманського корабля Чорноморського флоту РФ крейсера «Москва», небезпека висадки росіянами морських та повітряних десантів залишається.

Про це повідомив Головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний у Facebook.

«Ситуація на південному напрямку контрольована. Суттєво зменшена загроза з моря завдяки потопленню флагманського корабля Чорноморського флоту РФ. Проте небезпека висадження морських та повітряних десантів залишається. У звʼязку з цим продовжуються заходи щодо зміцнення протидесантної оборони, у тому числі за рахунок матеріально-технічної допомоги країн-партнерів», – написав Залужний.

Він зазначив, що сили оборони стійко забезпечують захист Миколаєва від ймовірних спроб противника відновити наступ та знищують ворога у передмісті Херсону. Також українські захисники не дають ворогу можливості просунутися в напрямку Запоріжжя.

«Триває героїчна оборона міста-героя Маріуполя. Командування Збройних Сил України вживає всіх можливих заходів для надання підтримки оборонцям міста. Зокрема, знищення десантного корабля «Саратов» у порту Бердянська зменшило ризик висадки десанту та вогневого ураження з моря», – додав Головнокомандувач ЗСУ.

Як повідомлялось, за даним Генштабу ЗСУ, знищення флагмана Чорноморського флоту РФ підштовхує російське військово-політичне керівництво до суїцидальних рішень. В тимчасово окупованому Криму почалась підготовка до десантної операції особового складу одразу двох окремих бригад морської піхоти:  810-ї, що дислокується в Козачій бухті  Севастополя і входить до складу Чорноморського флоту,  та 155-ї бригади морпіхів Тихоокенанського флоту рф.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter