Бояться «терористів». Росіяни почали масово скасовувати бронювання на відпочинок у Криму

Новини

Попит на відпочинок в окупованому Криму у росіян на травневі свята знизився на 40—45%. Причинами такої тенденції стали заборона на авіаперельоти та побоювання туристів через оголошений підвищений рівень «терористичної небезпеки» в регіоні.

Про це повідомляє Travelata.ru.

«Крим вперше не увійшов до топ-5 внутрішніх курортів на травневі свята. Продажі турів на півострів фактично зупинилися, кажуть у компанії», – йдеться у повідомленні.

Основною причиною зниження попиту учасники ринку називають «спецоперацію в Україні» та заборону на авіасполучення з Сімферополем.

«Перемога» скасувала всі польоти до вересня, на сайті S7 можна придбати квитки з Москви до Сімферополя тільки з 20 травня, на сайті «Уральських авіаліній» – з 16 травня. Туристів також лякає оголошений у семи муніципалітетах «жовтий» рівень терористичної небезпеки», – пише видання Коммерсантъ з посиланням на джерело на туристичному ринку.

Повідомляється, що близько 10% кримських готелів через низький попит переносять відкриття своїх об’єктів. «Готелям потрібно вкласти кошти в підготовку до відкриття, вони побоюються зараз це робити», – пояснює голова Асоціації малих готелів Криму Наталія Стамбульникова.

Експерти не відкидають, що спад турпотоку в Криму спостерігатиметься протягом усього цього року. Джерело видання вважає, що кількість туристів у Криму за підсумками 2022 року знизиться на 30-35%.

  • Після початку повномасштабної війни Росії проти України глава Криму Сергій Аксьонов пообіцяв успішний сезон для туристичної сфери. Аксьонов прогнозував «курортний бум» у Криму наступного літа.