У Севастополі поховали командира корабля «Цезарь Куников», який був пошкоджений у Бердянську

Новини
Олександр Чирва

В окупованому Росією Севастополі поховали командира великого десантного корабля «Цезарь Куников», капітана 3 рангу Олександра Чирву.

Про це повідомив у своєму телеграм-каналі «губернатор» окупованого Росією Севастополя Михайло Развожаєв.

«Сьогодні ми попрощалися із севастопольцем Олександром Григоровичем Чирвою. Командир великого десантного корабля «Цезарь Куников» 197-ї бригади десантних кораблів Чорноморського флоту, капітан 3-го рангу», — зазначається в повідомленні.

Чирва народився в Севастополі. Закінчив філіал Військово-морського інституту радіоелектроніки імені А. С. Попова. Був задіяний у війні в Сирії у 2015–2016 роках.

Як повідомлялося, вранці 24 березня в порту тимчасово окупованого Бердянська сталася пожежа і чути вибухи. Російські кораблі, які використовували порт як свою базу, терміново залишили місце дислокації. Командування ВМС України повідомило про знищення ВДК «Орск».

25 марта Генштаб ЗСУ уточнив, що у Бердянську Збройні сили України знищили російський ВДК «Саратов», а не «Орск». Ще два великі десантні кораблі «Цезарь Куников» та «Новочеркасск» отримали пошкодження.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTube, Facebook, Telegram, Twitter