РФ нарощує сили на сході, ризик ракетних ударів по всій території України зберігається – британська розвідка

Новини
ракетные удары
Пуск крилатих ракет «Калібр» по території України з малого ракетного корабля РФ, Чорне море Фото: mil.ru

Росія продовжує нарощувати сили на сході України, бойові дії на Донбасі посилюються, оскільки війська РФ намагаються прорвати оборону ЗСУ. При цьому зберігається ризик ракетних ударів по пріоритетних об’єктах на всій українській території.

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії в Twitter.

Як вказується, російська військова присутність на східному кордоні України продовжує зростати, а бойові дії на Донбасі посилюються, оскільки війська РФ намагаються прорвати оборону України.

«Активність авіації РФ на півночі України ймовірно залишиться низькою з моменту її відходу з півночі від Києва. Однак ризик високоточних ударів по пріоритетних об’єктах на всій території України зберігається», – йдеться в повідомленні.

Як зазначає британська розвідка, атаки РФ на міста по всій Україні свідчать про її намагання перешкодити пересуванню українських підкріплень і озброєнь на схід країни.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter