Норвегія передасть Україні сотню ПЗРК Mistral

Новини
ПЗРК Mistral 3 Фото: pinterest.com

Норвегія направить в якості військової допомоги Україні сотню переносних зенітно-ракетних комплексів Mistral.

Про це 20 квітня повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак у Telegram.

«Гарні новини зранку. Норвегія ухвалила рішення направити Україні близько 100 зенітно-ракетних комплексів «Містраль», повідомило Міністерство оборони країни», – написав Єрмак.

Mistral – переносний зенитно-ракетний комплекс, що призначений для ураження цілей на малих висотах типу гелікоптер та літак.

ПЗРК Mistral розроблений у Франції, в 1987 році прийнятий на озброєння французьких сухопутних військ. В 2000 році було розроблено модернізований зразок ПЗРК – Mistral 2, а пізніше і Mistral 3.

Зенітні керовані ракети ближнього радіусу дії ПЗРК Mistral оснащені інфрачервоною головкою самонаведення, що дозволяє уражати повітряні цілі з тепловою сигнатурою.

Цей ПЗРК активно поставляється на експорт та перебуває на озброєнні у багатьох країнах.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter