У Запорізькій області впав літак Ан-26, одна людина загинула, двоє – поранені

Новини
Траспортний літак Ан-26 Фото: esu.com.ua

У Вільнянському районі на півночі Запорізької області 22 квітня впав український транспортний літак Ан-26, який виконував технічний рейс. Відомо про одного загиблого і двох поранених. Нардеп Федір Веніславський заявив, що цивільний літак, який не мав стосунку до ЗСУ, був збитий військами РФ.

Про це падіння Ан-26 повідомила Запорізька обласна військова адміністрація.

«Сьогодні о 09:00 в районі Михайлівки Запорізького району впав літак АН-26, що, за попередньою інформацією, належав Україні. Повітряне судно виконувало технічний рейс. Наразі відомо про одного загиблого і двох поранених. Кількість екіпажу та причини падіння з’ясовуються. За попередньою і поки не підтвердженою інформацією, літак зачепив електроопору, внаслідок чого загорівся двигун», – йдеться у повідомленні.

На місці події працює ДСНС та відповідні органи.

В свою чергу, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський в ефірі національного телемарафону повідомив, що літакАн-26, який зазнав катастрофи, був цивільним.

«Це цивільний літак, який не мав ніякого відношення до Збройних сил. Це черговий злочин Російської Федерації, яка збиває мирні цивільні літаки. Авіакомпанія, яка здійснювала технічний виліт цього літака, жодних відношень до воєнних дій не має. Тому це черговий злочин російської федерації», – сказав Веніславський.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter