Війна Росії проти України: хроніка 23 квітня

Новини
война

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter

17:49 Глава офісу президента Андрій Єрмак: В результаті ракетного обстрілу окупантів в Одесі загинули 5 людей, серед загиблих трьохмісячне немовля, ще 18 українців отримали поранення

«5 убитих та 18 поранених українських громадян. Це тільки тих, кого знайшли. І скоріше за все, буде більше. Серед убитих – трьохмісячна дитина».

23 квітня російські війська завдали ракетного удару по Одесі, 2 повітряні цілі збила Протиповітряна оборона, ще 2, на жаль, поцілили військовий об’єкт та 2 житлові будинки.

Ракети ворог запустив літаками стратегічної авіації ТУ-95 Росії з акваторії Каспійського моря.

15:25 Суспільне: В Одесі та області лунає повітряна тривога, є повідомлення про влучання в об’єкти інфраструктури міста

О 13:20 в Одесі та області оголосили повітряну тривогу. За десять хвилин містяни чули вибухи. Після чого з’явилася інформація щодо пошкодження житлового будинку. За даними «Думской» горить житловий будинок.

ОК «Південь» повідомило, що по Одесі завдано ракетного удару. Є влучання в об’єкти інфраструктури.

Небезпека не минула. Мешканців закликають бути в укриттях. Також влада просить не публікувати жодного відео чи фото.

14:48 ГУР МО України здобуло список воєнних злочинців 117 окремого полку морської піхоти каспійської флотилії (в/ч 87852) м. Каспійськ у складі 58 армії, що скоюють вбивства, знущання з мирних жителів України у Запорізькому та Маріупольському напрямках.

Загалом 1 тисяча 963 особи, від командира полку до електрика-кладівника.

За скоєні злочини проти мирного населення України всі воєнні злочинці постануть перед судом і будуть притягнуті до відповідальності.

14:44 Пресслужба ООС: Упродовж минулої доби, 22 квітня, обстрілів російських загарбників зазнали багато населених пунктів на сході України. Росіяни знищили й пошкодили десятки будинків, аптеку, гімназію та АЗС

РФ хоче закинути ще 200 «вагнерівців» до України, передова група вже на Донбасі – Генштаб ЗСУ

Окупанти закінчують перегрупування військ і готуються до масштабного наступу – ГУР

09:46 Голова Миколаївської ОДА Віталій Кім: У Миколаєві окупанти вночі вдарили по закинутому кафе, жертв немає. Через можливість провокацій в області комендантська година почнеться о 19:00 та закінчиться о 5:00 24 квітня.

Міський голова Анатолій Федорук: У Бучі нарахували 412 людей, вбитих окупантами. Це означає, що кожен третій загиблий в Київській області – з Бучі.

Луганська ОВА: Російський снаряд влучив у трансформаторну підстанцію, яка живить помпові станції, що подають воду до центру Лисичанська, Новодружеська та Привілля.

Офіс генпрокурора: Зросла кількість поранених через війну дітей – до 387, число загиблих за останні два дні незмінне – 208.

09:01 Полк «Азов» опублікував відео з підвалів «Азовсталі» з маріупольськими дітьми