Російський ракетний обстріл по Одесі: загинуло 5 людей, у тому числі тримісячна дитина, багато поранених

Новини
одесса

У результаті авіаудару російських окупантів по Одесі загинуло щонайменше п’ятеро осіб, ще 18 отримало поранення.

Про це повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

Він зазначив, що кількість поранених і загиблих зростатиме.

«Одеса. 5 убитих та 18 поранених українських громадян. Це тільки тих, кого знайшли. І скоріше за все, буде більше. Серед убитих – тримісячна дитина. Малеча, яка мала зустрічати з батьками свій перший Великдень. Нічого святого. Абсолютно», – написав Єрмак.

Ракети були запущені літаками стратегічної авіації ТУ-95 Росії з акваторії Каспійського моря. Українські військові знищили дві ворожі крилаті ракети (попередньо Х555 або Х101) та два БПЛА оперативно-тактичного рівня. Однак ще дві ракети вразили військовий об’єкт та два житлові будинки.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter